Winter

Lötschental in de winter

Let’s go skiing!

De vakantieregio “Lötschberg” is in de winter een witte sprookjeswereld en een waar eldorado voor skiërs, langlaufers en winter wandelaars!. Er is een gondellift met de start in Wiler, dit is ongeveer 800 meter vanaf de vakantiewoning. Met de gondel gaat u naar 2100 meter, vanaf daar is het mogelijk met de sleep- of stoeltjesliften naar 2900 meter te gaan. Vanaf dit punt gaat een nieuwe lift met gesloten cabines naar 3111 meter. De afdaling naar huis is erg leuk en brengt u met enige ervaring tot aan de deur van onze vakantiewoning.

Overzichtelijke en gezinsvriendelijke skigebieden in het Lötschental zijn klaar om beginnende maar ook geoefende skiërs te ontvangen. Het unieke aan dit gebied is dat het voldoet aan de eisen voor de Worldcup wedstrijden. Langlaufers of diegene die het willen worden, kunnen hun hart ophalen. Maar zij die liever wandelen of op sneeuw-schoenen lopen komen niets te kort. Circa 50 km goed geprepareerde winterwandelwegen en 7 sneeuwschoen touren gaan door een prachtige witte wereld. Het nodigt uit om ontspannen te genieten van de rust en de natuur.

Informatie winterseizoen
Hoogte dal station 1419 – 2100 meter, hoogte skigebied: 2100 – 3111 meter. Er zijn 7 bergbanen totaal, 1 kabelbaan, 1 gondelbaan, 2 stoeltjesliften, 2 skiliften, 1 kinderskilift. 10 skipisten met een totale lengte van 31 km, snow park. Skischool (alpin, langlauf), kinder skischool vanaf 3 jaar. Langlaufloipen totaal 24 km, winterwandelpaden 50 km en 7 sneeuwschoenroutes.

Klik hier voor een overzicht van het skigebied Lötschental.