Lötschental in de zomer

Stilte, Alpenweides & klingelende koebellen

Genietend van het zonnetje en de prachtige natuur willen we u kennis laten maken met een pareltje in de Zwitserse Alpen. Sinds 2020 eigenaar van Chalet Rosa in het Lötschental. Een plek om naar terug te keren en verliefd te worden. Adem diep in, leun achterover, sluit uw ogen, ruik de geur van de dennenbomen en luister naar het klingelen van koebellen. Geniet van de unieke bergen en ontdek één van de meest indrukwekkende wandelgebieden in de Alpen.  

WANDELEN

NATUUR

MOUNTENBIKE

MIDGETGOLF

VISSEN

All inclusive bestemming

Al onze gasten ontvangen vanaf begin mei tot eind oktober een gratis Lötschental Card voor de duur van hun verblijf. Met deze kaart profiteert u van vele extra’s. Hieronder de belangrijkste voor u op een rij:
 
* Onbeperkt gebruik van de kabelbaan van Wiler naar de Lauchernalp
* Gratis gebruik van de Postbus tussen Goppenstein en Fafleralp
* Gratis toegang tot het overdekte zwembad in Steg
* Gratis toegang tot het Lötschentaler Museum
* Gratis een potje minigolf
 
Daarnaast krijgt u nog vele kortingen op veel faciliteiten zoals:
* saunabezoek bij hotel Edelweiss en Nest-und Bietschhorn
* korting op verhuur van Mountainbike
images_guest_card-1

Activiteiten in het Lötschental 

Bietschhorn

Wandelen

In de zomer kunt u heerlijk genieten van rust en ruimte. Met zijn unieke bergdal panorama en het mooiste dal van de Alpen, is het Lötschental één van de meest actieve wandelgebieden in Wallis. Met 255 km aan gemarkeerde wandelpaden is de magische vallei een paradijs voor wandelaars. Door de diversiteit is het gebied geschikt voor lichte maar ook voor pittige wandelingen.

Mountainbike

Lötschental is een ideale bestemming voor mountainbikers. Rond Lötschental liggen tal van mountainbikeroutes en sportieve fietsers kunnen zich wagen aan tal van minder uitdagende tochten. Deze routes zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren mountainbikers en biedt spectaculaire en schilderachtige afdalingen.

mountainbiken Loetschental
Anenhutte

Wandelen met berggids

Wie het graag wat meer uitdaging wil, kan dit het beste doen onder begeleiding van een gids. Met Karl Henzen kun je bijvoorbeeld naar de Lötschenlücke over de Langgletscher gletsjer of omhoog langs de Inneren Talbach naar de Tschingel of Breithorn, waar de kantons Wallis en Bern samenkomen. En ook in de winter is een wandeltocht de moeite waard, dan natuurlijk met sneeuwschoenen.

Monstertrotti

Hoe leuk is dit? Een ritje op een reuzestep, ofwel een monstertrotti. Deze steppen zijn  speciaal gemaakt voor de Alpen en zijn geschikt voor jong en oud (min lengte voor kinderen 1,30 m. U kunt deze huren direct bij het bergstation van de Wiler-Lauchernalp kabelbaan. U bent verzekerd van een geweldige ervaring.

Mountainbike Lötschental
Schwarzsee

Zwemmen in bergmeertjes

Afkoelen op hete zomerdag doe je natuurlijk het liefst in een bergmeertje. En we hebben hier bijna net zoveel bergmeren als bergtoppen. Een van de mooiste bergmeren is de Schwarzsee. Het ligt halverwege Blatten en Fafleralp. Maar ook uitstapjes naar de idyllische Grundsee, naar de Guggisee met zijn spectaculaire uitzicht of naar de iets hoger gelegen bergmeren Blauseeli en Anusee zijn een aanrader.

Kruidenworkshop

De geur van verse alpenkruiden, de pracht van alpenbloemen… Iedere natuurliefhebber vindt de flora van de alpenweiden indrukwekkend. Als u de kruiden van dit natuurparadijs wilt ontdekken vinden er van begin mei tot eind oktober elke zaterdag en zondag begeleide kruidenwandelingen plaats onder begeleiding van Theodor Lehner.

Lötschental
midgetgolf

Midgetgolf

Een leuke activiteit voor het hele gezin is natuurlijk een potje midgetgolf. In Wiler (Ried) kunt u op vertoon van uw gastenkaart kosteloos gebruik maken van deze activiteit. Tevens vindt u hier ook een kinderspeelplaats waar de kleintjes heerlijk kunnen ravotten in de klimtoestellen.