Lotschental, Wallis

Het Lötschental

Een magische wandel vallei in Wallis-Zwitserland

Ontdek, beleef & verwonder

UNESCO 

300 DAGEN ZON PER JAAR

SNEEUWZEKER IN DE WINTER

Lötschental, een indrukwekkend wandelgebied in Zwitserland

Het Lötschental ligt op 1441 meter hoogte. Het ligt in het Duitstalige Ober-Wallis en is één van de gletsjer-uitlopers van het imposante Jungfrau gebied.

Dit prachtige natuurgebied is deel van de UNESCO wereldnatuur-gebieden. Dit houdt in dat het tot beschermd gebied is uitgeroepen, om de schoonheid van het dal te waarborgen. Deze omgeving biedt volop mogelijkheden voor natuur- en sportliefhebbers. In de winter kan men hier volop skiën op geprepareerde pisten of langlaufen in het dal. In de zomer kan men uren wandelen.

In dit gebied schijnt de zon ongeveer 300 dagen per jaar, kun je genieten van heerlijke schone lucht; vaak bijna windstilte en vooral ……. RUST!

 

Lötschental, de magische vallei

In het mooie berggebied is het heerlijk wandelen. De rivier de Lonza die ontspringt bij de Fafleralp leidt u langs authentieke en pittoreske dorpen van het dal. Dit schitterende dal met zijn ongerepte prachtige natuur, uitgestrekte lariksbossen, bergweiden, kleine bergmeertjes met helderblauw water en fleurende bloemen zorgen ervoor dat de vele wandelpaden werkelijk fantastisch zijn. 

Lente, zomer, winter of herfst, adembenemend in alle jaargetijden

Het Lötschental is betoverend in alle jaargetijden. In het voorjaar en zomer is het genieten van groene bergweides, in de herfst is de natuur prachtig met al zijn herfstkleuren. Voor de wintersporters zijn er volop mogelijkheden, zowel voor beginners als voor gevorderden. Men kan skiën van half december tot eind april in een goed ontwikkeld skigebied tot maar liefst 3111 meter hoogte! Hier is het uitzicht adembenemend en een droom voor alle ski- en snowboardliefhebbers. Het gebied is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Centraal gelegen en perfect voor uitstapjes

Het Lötschental ligt erg centraal voor het maken van leuke uitstapjes. Het ligt op korte afstand van bekende plaatsen zoals: Zermatt, met zijn beroemde Matterhorn (Gorngratbahn), Saas Fee met het prachtige ijspaleis, Crans-Montana, een mondaine plaats met veel luxe winkels, Brig heeft een erg leuk openlucht zwembad en in st- Leonard vindt je het ondergrondse Leonardo meer, wat een erg spannende belevenis is voor de kinderen. Bij slecht weer kun je vanuit het dal richting het plaatsje Leukerbad rijden. Hier vindt je de grootste thermale baden van Europa. En wat dacht je van een dagje naar Italië? Binnen twee uur sta je in Stresa waar je met de boot over kunt naar de borromeïsche eilanden. La dolce vita!

Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van de bezienswaardigheden in de omgeving.

Kippel is gelegen in het Lötschental, een zijdal van de Rhônevallei in het Kanton Wallis. In het dorp  (1376 meter) bevindt zich een (warme) bakker, supermarkt en diverse restaurants, waar u van de heerlijke Walliser specialiteiten kunt genieten.     

 

 

 

Bietschhorn
Lötschental in de zomer
Lötschental kerstvakantie
Lötschental in de winter