Categorieën
Blogs

Vakantiehuisje in Zwitserland, Lötschental

Een chalet in het Lötschental

En daar stonden we dan. Het was februari 2019. We hadden gezien dat chalet Rosa te koop stond.  We waren nog nooit in het Lötschental geweest maar hadden er wel eens van gehoord. Een dal, in Wallis aan de zuidkant van de Alpen met prachtige wandel- en ski mogelijkheden. Onderweg naar onze winterbestemming besloten we de afslag vanuit Goppenstein het Lötschental te nemen. En daarmee namen we onbewust een afslag die ons leven compleet veranderd heeft.

OP SLAG VERLIEFD

We waren bij toeval het chalet op internet tegengekomen en toen niet wetende dat we bij het zien van de foto’s eigenlijk al op slag verliefd waren. De sfeer en gezelligheid dat het chalet uitademde had voor ons een waanzinnige aantrekkingskracht. Een fantastische ligging waar je omgeven wordt door met sneeuw bedekte dennenbomen, glinsterende besneeuwde landschappen en een houten huis met haar kneuterige sfeer die zo karakteristiek is voor de Zwitserse huizen.

BELEVING

We gingen uit nieuwsgierigheid een kijken nemen. Hoe zou het liggen en hoe ziet het dal eruit? En daar stonden we dan. Op de plek waar deze foto is genomen. Minutenlang, beiden zo met onze eigen gedachten, stilzwijgend naast elkaar. Een moment dat we nooit meer zullen vergeten

Met het prachtige uitzicht, de frisse berglucht, de zon in ons gezicht en de stilte, vooral de serene stilte… Niet meer bewust van tijd en eigenlijk wilden we dat stilte moment ook niet verbreken, fluisterden we naar elkaar: wat is het hier stil hé?

Lötschental kerstvakantie

JAAAA, HIER WIL IK ZIJN

Soms zijn er van die momenten dat alles op zijn plek valt. Voor ons op een bijzondere plek. Dat je het gevoel hebt van: jaaa hier wil ik zijn.

Ik weet niet eens meer hoe lang we daar precies gestaan hebben maar het was voor ons de kers op de taart.

Het verlangen dat we koesterden, een plekje in de bergen met een goede ligging op de zuidhelling, midden in de natuur om te kunnen onthaasten en ons drukke bestaan even achter ons te kunnen laten. Genieten van de natuur, rust en ontspanning om jezelf weer op te kunnen laden.

Een bijzonder plekje in de Zwitserse bergen waar het leven nog in zijn pure eenvoud te vinden is. De authentieke dorpjes, weg van de massa maar toch het comfort van winkels en faciliteiten dichtbij.